Pensioenlijn 1765

Er is één enkel, makkelijk te onthouden, telefoonnummer voor al uw vragen over uw pensioen: het nummer 1765, waarbij "17" staat voor gratis en "65" voor de wettelijke pensioenleeftijd.

Samenwerking tussen de pensioeninstellingen

Via het nummer 1765 kan u de belangrijkste pensioeninstellingen contacteren:

  • Federale Pensioendienst (FPD) voor de ambtenaren- en werknemerspensioenen
  • het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ)

Dit unieke nummer is het logische vervolg van de samenwerking tussen de pensioeninstellingen, naar het voorbeeld van de Pensioenpunten (gemeenschappelijke zitdagen van de pensioeninstellingen) die in 2010 in het leven werden geroepen. De stappen die u moet ondernemen om informatie over uw pensioen te verkrijgen, worden daardoor sterk vereenvoudigd.

Praktische info

Het nummer 1765 is gratis voor oproepen vanuit België. De Pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland via het betalende nummer +32 78 15 1765.
De Pensioenlijn is alle werkdagen bereikbaar van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 17.00 u. (vrijdag tot 16.00 u.)

Werking van het nummer 1765

U kiest eerst één van de drie landstalen.
Daarna kiest u in functie van de pensioenregeling. U heeft ook de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met een specifieke dienst aan de hand van de viercijferige code die op de brief staat die u ontvangen heeft. Als u niet weet welke optie u moet kiezen, wordt u verder geholpen door een medewerker die ervoor zal zorgen dat u bij de juiste dienst terecht komt, of dat nu bij de FPD of het RSVZ is.

werking van de pensioenlijn (schema)